07
Jan 2019
Math Quiz Questions with Answers

Math Quiz helps in doing math calculations in your head without the use of tools such as calculators. Playing Math Quiz is one the best way to develop brain.

The internet is full of online quiz games. You need to search math quiz questions with answer that elaborate answers also. No matter, if you are unable to solve the Math Quiz Questions in one go, Spend some more time playing Math Quiz, see how it was calculated and in next you will be able to answer it correctly.

Now, Let’s play 10 easy multiple choice questions on math quizzes.

Math Quiz

Question 1. The least number of five digits which is completely divisible by 39, is ………. .

A. 10101
B. 10062
C. 10016
D. 10023

Correct Answer: D

Question 2. 2. If ‘+’ means ‘×’, ‘-‘ means ‘+’, ‘×’ means ‘÷’ and ‘÷’ means ‘-‘ then find the value of;
6 – 9 + 8 × 3 ÷ 20 = ……. .

A. 6
B. 10
C. -2
D. 12

Correct Answer: B

Question 3. 3. What is 121 times 11?

A. 1331
B. 1313
C. 1133
D. 3131

Correct Answer: A

Question 4. A car covers a distance of 200km in 2 hours 40 minutes, whereas a jeep covers the same distance in 2 hours. What is the ratio of their speed?

A. 3:4
B. 4:3
C. 4:5
D. 5:4

Correct Answer: A

Question 5. 10001 – 101 = ?

A. 1001
B. 990
C. 9990
D. 9900

Correct Answer: D

Question 6.A number is greater than 3 but less than 8. Also the number is greater than 6 but less than 10. What is the number?

A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

Correct Answer: C

Question 7. . In the following series a wrong number is given. Find out that number.
4, 5, 10, 18, 34, 59, 95

A. 5
B. 10
C. 18
D. 34

Correct Answer: B

Question 8. A clock reads 4:30. If the minute hand points East, in what direction will the hour hand point?

A. North
B. North-West
C. North-East
D. South-East

Correct Answer: C

Question 9. The sum of squares of two numbers is 80 and the square of difference between the two numbers is 36. Find the product of two numbers.

A. 11
B. 22
C. 33
D. 26

Correct Answer: B

Question 10. The value of 1.07 × 65 + 1.07 × 26 + 1.07 × 9 is;

A. 10.73
B. 10.7
C. 10.70
D. 107

Correct Answer: D